Logo Maison du Tourisme du Pays de Liège
Volg ons
Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Instagram Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Facebook Maison du Tourisme du Pays de Liège sur YouTube
NL
  • FR
  • EN
  • NL
  • DE
Reisboek
Accueil  /  De Luikse gemeenten  /  Liège
Partager
facebook twitter pinterest pinterest

Luik

Luik, ook wel de "Cité ardente" genoemd omwille van zijn culturele rijkdom en zijn warme en feestelijke sfeer, is de niet te missen Waalse bestemming voor een verblijf dat rijk is aan ontdekkingen en emoties.
Luik - Parc en la Boverie museum
Luik, de belangrijkste toeristische stad van Wallonië, zal u verleiden met zijn vele facetten en activiteiten: historische en culturele ontdekkingen, gastronomie... Er is voor elk wat wils.

Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen met het architectonische erfgoed van zeven oude collegiale kerken, het Paleis van de Prins-bisschoppen, de Spiegelstad, enz.

Zij kunnen hun dorst naar kunst ook lessen met een bezoek aan de twee grote musea van de stad, gevestigd in opmerkelijke gebouwen, La Boverie (Museum voor Schone Kunsten en tentoonstellingscentrum) en het Grand Curtius, dat vijf museumcollecties op één plaats samenbrengt.
Natuurliefhebbers worden niet overgeslagen, een wandeling in de beroemde Coteaux de la Citadelle (gerangschikt met 3 sterren in de beroemde Michelin Groene Gids) biedt hen rust en een adembenemend uitzicht op de vallei. Van april tot november kan de ontdekking van de stad worden afgerond met een tochtje met een rivierpendel op de Maas.
Luik is niet alleen een plaats van vuur, maar ook van voedsel. Profiteer van uw verblijf in Luik om de lokale specialiteiten te proeven: Luikse gehaktballetjes, streekbieren, maar ook de verschillende soorten chocolade, de Authentieke Luikse Wafel en de echte Luikse koffie.
Beeldbank Luik
Luik - Parc en la Boverie museum
shuttle_op_de_meuse_liege_met_de_financiële_tour
Station Guillemins - Luik met de familie
Momenteel in Luik
Nog vragen?
Neem contact met ons op, wij zijn er om u te adviseren!

Contacteer ons
Bel ons