Door verder te surfen op deze site, aanvaardt u het gebruik van cookies voor statistische doeleinden.
Lees het privacybeleid hier voor meer informatie.

Mee eens
Mijn cookies instellen
Ga verder zonder te accepteren
Logo Maison du Tourisme du Pays de Liège
Volg ons
Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Instagram Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Facebook Maison du Tourisme du Pays de Liège sur YouTube
NL
  • FR
  • EN
  • NL
  • DE
Reisboek
Accueil  /  De Luikse gemeenten  /  Herstal

Herstal

Herstal, de voormalige keizerlijke verblijfplaats van Karel de Grote, is dankzij haar talrijke verborgen schatten de plek bij uitstek voor zij die graag op ontdekking gaan.

Het stadsmuseum van Herstal, gelegen op het mooie Licourtplein, is de beste toegangspoort tot onze historische, patrimoniale en industriële rijkdom. U zult er door de geschiedenis reizen, van de oudheid tot de bloei van onze industrie.

Daarna moet u zeker ook een bezoekje brengen aan de Saint-Oremuskapel, die opgericht werd in de 8e eeuw, het Fort Pontisse, waar u de resten ziet van het Luiks verzet, de wereldwijd bekende "Fabrique Nationale d'armes de Herstal" (Nationale Wapenfabriek van Herstal), ons nieuw stadhuis dat een architecturaal pareltje is, de Chocoladefabriek Charlemagne, het Aardbeienmuseum van Vottem, het gewaagde treinstation van Marexhe, de Kapel van Bouxhtay, met het prachtige groenkleurige dak.
?En als u graag op stap trekt dan zijn onze themawandelingen in de voetsporen van Karel de Grote, langs de "Voie des Botîs", in ons "Arboretum" of in het kielzog van René Henoumont zeker iets voor u!
Nog vragen?
Neem contact met ons op, wij zijn er om u te adviseren!

Contacteer ons
Bel ons