Door verder te surfen op deze site, aanvaardt u het gebruik van cookies voor statistische doeleinden.
Lees het privacybeleid hier voor meer informatie.

Mee eens
Mijn cookies instellen
Ga verder zonder te accepteren
Logo Maison du Tourisme du Pays de Liège
Volg ons
Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Instagram Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Facebook Maison du Tourisme du Pays de Liège sur YouTube
NL
  • FR
  • EN
  • NL
  • DE
Reisboek
Accueil  /  De Luikse gemeenten  /  Flémalle

Flémalle

Flémalle, een land van geschiedenis, kan worden ontdekt via zijn kastelen en musea. Van de prehistorie tot de industriële revolutie, het verleden heeft zijn stempel op de stad gedrukt.
Flémalle - Prehistomuseum
Het cultuurhistorisch dorp Flémalle ontdekt u via zijn kastelen en musea. Van de prehistorie tot de industriële revolutie heeft het verleden mooi zijn stempel gedrukt op de gemeenten. 
Het onlangs gerenoveerde Prehistomuseum is een museum van 30 hectaren in het woud van de grot van Ramioul. Via twaalf ongeziene, vaste belevingstentoonstellingen kunnen publieksgroepen van alle leeftijden de natuur, het erfgoed en de wetenschap doorheen de geschiedenis ontdekken.

Het fort van Flémalle.
Het door Brialmont in 1880 gebouwde fort van Flémalle was tijdens de Eerste Wereldoorlog het toneel van de weerstand tegen de Duitse bezetters. Na de dreiging hetzelfde lot te ondergaan als Loncin, dat de dag voordien werd ingenomen, gaf het fort zich op 16 augustus 1914 over. Het bleef behouden, maar werd wel aangepast door de Duitse troepen om het meer te beveiligen. Vandaag kan u de 1.700 meter lange galerijen afleggen die het fort met zijn toren verbinden.

Voor de hedendaagse geschiedenis kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen in La Chataigneraie, het Waals centrum voor Hedendaagse Kunst. Binnen een perimeter van 100 km ontdekt u een grote waaier aan tentoonstellingen en evenementen.
Nog vragen?
Neem contact met ons op, wij zijn er om u te adviseren!

Contacteer ons
Bel ons