Door verder te surfen op deze site, aanvaardt u het gebruik van cookies voor statistische doeleinden.
Lees het privacybeleid hier voor meer informatie.

Mee eens
Mijn cookies instellen
Ga verder zonder te accepteren
Logo Maison du Tourisme du Pays de Liège
Volg ons
Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Instagram Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Facebook Maison du Tourisme du Pays de Liège sur YouTube
NL
  • FR
  • EN
  • NL
  • DE
Reisboek
Accueil  /  De Luikse gemeenten  /  Beyne-Heusay

Beyne-Heusay

Wandelen en fietsen staan op het menu in dit mooie plattelandsdorpje
De gemeente Beyne-Heusay ligt aan het begin van het Plateau van Herve en ontstond in de loop der tijd door de fusie van de gemeenten Bellaire, Queue-Du-Bois en Moulins-Sous-Fléron. Beyne-Heusay biedt verschillende mogelijkheden voor wandelaars, waaronder de Lijn 38.

Wanneer u de RAVel (autonoom netwerk van trage wegen) doorkruist zult u vanop talrijke plaatsen kunnen uitkijken op de vallei van Chaudfontaine en zult u meer bepaald de Sint-Annakapel kunnen zien waar vijf Bretoense soldaten herdacht worden die in 1794 op deze plek sneuvelden. U zult er 4 prachtige eeuwenoude lindebomen kunnen aanschouwen die waken over het Domaine de Neufcour.

Wie houdt van sport zal ongetwijfeld willen plaatsnemen in de tribune van de lokale sportclubs of rond de boulodrome. Meerdere lokale clubs, zoals Union Beynoise de Handball, Royal Basket Club de Bellaire of Moisson Pétanque Club, spelen namelijk op het hoogste nationale niveau.
En om uw bezoek af te ronden en uw smaakpapillen te verwennen is er niets beter dan een degustatie van heerlijke speciaalbieren tijdens een bezoek aan de brouwerij Sainte-Nitouche. Ook kunt u halt houden in een van de restaurants of snackbars van de gemeente voor een maaltijd of een tussendoortje.
Nog vragen?
Neem contact met ons op, wij zijn er om u te adviseren!

Contacteer ons
Bel ons