Door verder te surfen op deze site, aanvaardt u het gebruik van cookies voor statistische doeleinden.
Lees het privacybeleid hier voor meer informatie.

Mee eens
Mijn cookies instellen
Ga verder zonder te accepteren
Logo Maison du Tourisme du Pays de Liège
Volg ons
Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Instagram Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Facebook Maison du Tourisme du Pays de Liège sur YouTube
NL
  • FR
  • EN
  • NL
  • DE
Reisboek
Catalogue /  Evenement /  Grote gebeurtenis /  De feesten van 15 augustus in Outremeuse

De feesten van 15 augustus in Outremeuse

Van 10-8-2024 tot 16-8-2024
De festiviteiten van 15 augustus brengen alle Luikenaars samen voor een aantal dagen van vertier. Gedurende één week lang staan tientallen activiteiten op het programma: rommelmarkten, concerten, spelen, kermissen en uiteraard missen en folkloristische processies. Gedetailleerde omschrijving
video
Huidige editie


De feestelijkheden van 15 augustus in Luik - optocht
De feestelijkheden van 15 augustus in Luik - peket
De feestelijkheden van 15 augustus in Luik - optocht van de reuzen van Tchantchès
De feestelijkheden van 15 augustus in Luik - optocht
Omschrijving
De festiviteiten van 15 augustus brengen alle Luikenaars samen voor een aantal dagen van vertier. Gedurende één week lang staan tientallen activiteiten op het programma: rommelmarkten, concerten, spelen, kermissen en uiteraard missen en folkloristische processies.

Het grootste feest van Luik !
Tchantchès en Nanèsse worden ieder jaar, net als andere Reuzen die een deel uitmaken van de Luikse cultuur en folklore, geëerd en gevierd met een parade door de straten.
Aansluitend op de grote vlooienmarkt in het weekend voor 15 augustus is de week gevuld met activiteiten, waaronder fakkeltochten voor kinderen en diverse kermisspelen.
14 augustus is het begin van het festival. In Outremeuse worden de straten overspoeld door Luikenaars die hun reünie vieren met pèkèts. Vanaf 19.30 uur komt iedereen samen op Place Delcour voor de concerten.
Het hoogtepunt van het feest, op 15 augustus, begint met de processie van de Zwarte Madonna van Outremeuse, gevolgd door een mis en een preek in het Waals. Om 14.30 uur kan men genieten van de folkloristische optocht van de reuzen van Outremeuse, waar men de helden van Luik kan ontdekken. Geregeld maken nieuwe personages hun opwachting. Gedurende de hele dag en avond worden de straten van Outremeuse opgeluisterd door processies en concerten.
En op 16 augustus om 17.00 worden de feesten van 15 augustus afgesloten met de begrafenis van Matî l'Ohê. Rouwenden begeleiden in een processie, met kreten, gekreun en het gooien van selderijstengels... de begrafenis van een mooie bot, genaamd Mathieu...

Data
Van 10-8-2024 tot 16-8-2024
Tarieven
Gratis
Nog vragen?
Neem contact met ons op, wij zijn er om u te adviseren!

Contacteer ons
Bel ons