Omschrijving
Les Epicuriales nodigt de bezoeker uit voor een ware gastronomische wandeling tussen de verschillende tentjes van Luikse restaurateurs. Met een uitgebreid menu van hoge kwaliteit wordt de wandeling des te gastronomischer. Het nodigt de bezoeker uit om een voorgerecht te proberen in een eerste tent, een gerecht te proeven in een tweede en een dessert te nuttigen in een derde... en om de volgende dag terug te komen om zijn gastronomische ontdekkingstocht voort te zetten.
Onder impuls van de Waalse Vleesfederatie en het Waalse Gewest (via de APAQW) wordt het Waalse vlees opnieuw in de schijnwerpers gezet: twee specifieke tenten, gerund door gespecialiseerde chef-koks, bieden een menu dat uitsluitend gewijd is aan Waals vlees.
In de Chefs' Tent, tegenover het Musée de la Boverie, worden eersteklas maaltijden bereid door verschillende gastkoks. Elke dag om 12.00 uur en om 19.30 uur zal een vier- of vijfgangenmenu van vier of zes handen het talent van deze uitzonderlijke chefs tonen. De ideale gelegenheid om grote chefs te ontdekken, waaronder Medhi Kebboul (Savarin la Table, Parijs), Guest Chef 2022, Thomas Troupin (¡Toma!), Tien Chin Chi (Esprit Bouddha, Gosselies), Arnaud Delvenne (Nono Resto), André Le Letty (Bistro du Maquis, Parijs), Jean-Philippe Watteyne, Manos Makriagiannikis (Filema in Brussel), en vele anderen...