Door verder te surfen op deze site, aanvaardt u het gebruik van cookies voor statistische doeleinden.
Lees het privacybeleid hier voor meer informatie.

Mee eens
Mijn cookies instellen
Ga verder zonder te accepteren
Logo Maison du Tourisme du Pays de Liège
Volg ons
Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Instagram Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Facebook Maison du Tourisme du Pays de Liège sur YouTube
NL
  • FR
  • EN
  • NL
  • DE
Reisboek
Accueil  /  Actualiteiten  /  Nouvelle fresque de Jaba - Paliss'art
JABA zet Droixhe in kleur
Stadskunstenaar JABA nam zijn penselen en spuitbussen ter hand om nieuw leven te blazen in de iconische muurschildering van rue Carpay.
De samenwerking tussen "JABA" en de stad Luik eert opnieuw de Street Art in de Vurige Stede. Bovendien sluit deze aanpak aan bij de ontwikkeling van de wijk Droixhe, die ingrijpende veranderingen ondergaat met de bouw van nieuwe woningen, de aanleg van openbare ruimten en de oprichting van nieuwe plaatselijke diensten. 
Bericht aan alle street art liefhebbers! Luik heeft een nieuwe vondst.

Aangekomen in België vanuit Colombia op 14-jarige leeftijd, groeide "JABA" op in Luik en voltooide zijn hogere opleiding in " Arts de l'espace " en vervolgens in Illustratie in Saint-Luc. In 1991 werd hij fulltime kunstenaar en zijn creaties maakten hem al snel tot een leidende figuur in de Belgische graffiti. Hij maakte zijn kunst met name bekend op de muren van Luik in het kader van de projecten "Paliss'art" en zijn samenwerking met de vzw "Spray Can Arts". 

Gretig om zijn kunst te ontwikkelen en op zoek naar nieuwe uitdagingen, solliciteerde "JABA" bij " Lucas Film Ltd" waar hij een positie kreeg als Concept Artist en Digi-Matte Painter bij "Industrial Light and Magic", de divisie die verantwoordelijk is voor "Special Effects" gevestigd in Singapore.  
Hij wordt nu gecrediteerd in grote producties als "Star Trek", "Iron Man" en "Transformers". 
Het is moeilijk zijn "touch" te missen met zijn brutaal geraffineerde stijl wanneer hij oneindige, futuristische stadsgezichten tekent waarin het detail alomtegenwoordig is. 
Het originele werk in de Joseph Carpaystraat, viert zijn 21e verjaardag en wordt binnenkort herboren tot groot genoegen van de street art-fans en de buurtbewoners.
video
Nog vragen?
Neem contact met ons op, wij zijn er om u te adviseren!

Contacteer ons
Bel ons