Logo Maison du Tourisme du Pays de Liège
Volg ons
Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Instagram Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Facebook Maison du Tourisme du Pays de Liège sur YouTube
NL
  • FR
  • EN
  • NL
  • DE
Reisboek
Accueil  /  Recepten  /  De stroop van Luik
Partager
facebook twitter pinterest pinterest
Luikse stroop
De Luikse stroop is een melasse die ontstaat uit het stoven en inkoken van appel- en/of perensap. Na enkele uren krijgt men een donkerbruine pasta die doorzichtig wordt bij het uitsmeren.
Anekdote
Luikse stroop
Men gebruikt de Luikse stroop als smeerpasta, samen met kaas van Herve of kwark. Het mengsel van witte kaas (maquée) en stroop wordt in het Waals stron d’poye (kippenuitwerpselen) genoemd. De kleur van het mengsel doet hier immers aan denken. Luikse stroop wordt ook gebruikt in de bereiding van sauzen, zoals bij de Luikse balletjes en konijn op Luikse wijze en in het recept van de cûtès Peûres (gebakken peertjes).
Nog vragen?
Neem contact met ons op, wij zijn er om u te adviseren!

Contacteer ons
Bel ons

Door verder te surfen op deze site, aanvaardt u het gebruik van cookies voor statistische doeleinden.
Lees het privacybeleid hier voor meer informatie.

Ga verder zonder te accepteren
Mee eens
Mijn cookies instellen