Inderdaad, de Luikse bloedworst is niet "gewoon" een witte bloedworst... Deze worst onderscheidt zich van andere bloedworsten door een bijzonderheid: de Luikse worst wordt gemaakt met marjolein, een aromatische plant die groeit op de Coteaux de la Citadelle, een natuurgebied in het hart van Luik, en is herkenbaar aan zijn rechte, niet-gebogen vorm.
Het wordt koud of warm gegeten, soms gekookt in een pan of op de barbecue. Maar er zijn nog vele andere soorten bloedworst, zoals de witte worst met lakmoes, appels en speculaas.
Waar kunt u de beste witte pens van Luik proeven?
Wist u dat er in Luik een wedstrijd is voor de beste pens? Dit is de zogenaamde 'Boudinwall', georganiseerd door de gilde 'Les Mangons'. Tijdens de laatste editie in 2019 kende ze de gouden medaille voor de beste pens van Luik toe aan Philippe Evrard van de Boucherie Mosane gelegen in de Rue Wagner 17 in Boncelles.
Via de volgende link kunt u kennismaken met de andere kandidaten uit elke categorie van de wedstrijd: https://mangons.be/resultats2019.html
De ambachtelijke slager Benoît Simonis vertelt ons hoe u een bijzondere Luikse pens kunt maken ... https://www.facebook.com/liegecitedenoel/videos/1010128846123196