Deze salade kun je het hele jaar door eten en wordt gemaakt met prinsessenbonen, aardappeltjes, spekreepjes en een fijngesnipperde sjalot. Om de vettige smaak van het spek te verlichten en de smaak van de prinsessenbonen te versterken, wordt het gerecht licht met azijn besprenkeld.
Luikse salade
Heb je ooit deze typische Luikse salade gegeten?
Deze salade, ook wel "potée liégeoise" genoemd, wordt meestal in de winter gegeten, maar is geschikt voor alle seizoenen.
Luikse salade
Luikse salade – Recept

Ingrédiënten (4 personen):
- 600 g aardappelen (bintjes)
- 600 g prinsessenbonen
- 300 g gezouten spek
- 2 fijngesnipperde sjalotten
- 1 gehakte ui
- azijn
- zout en peper
Bereiding:
- Was de aardappelen en laat ze gedurende 10-15 minuten garen in een pot met kokend water.
- Was de boontjes en verwijder de steeltjes. Laat ze gedurende 5-10 minuten garen in een pot met kokend water. De boontjes moeten nog wat beet hebben.
- Schil de aardappelen.
- Leg de aardappelen in een slakom en voeg de boontjes toe.
- Snijd het buikspek in reepjes.
- Bak het spek op een hoog vuur bruin.
- Voeg in dezelfde pan de sjalotten en de ui toe. Laat bruin bakken.
- Meng alle ingrediënten van de salade en breng op smaak met azijn.